Vesti

Stavileci: Kosovska roba ima dogovoreni pečat

Roba koja stiže u Srbiju sa Kosova, a srpski carinici je vraćaju, ima pečat koji je dogovren u Briselu 2. septembra u okviru dijaloga Beograd - Priština, izjavio je za FoNet portparol kosovske carine Adriatik Stavileci.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Prema našim informacijama, glavni razlog je to što srpski carinici ne priznaju našu carinsku dokumentaciju. Kamioni koji su pokušali da uđu u Srbiju bili su vraćeni, uz zahtev da nabave dokumentaciju paralelnih poreskih institucija Srbije na Kosovu. Srpski carinski službenici tvrde da dokumentaciju institucija Kosova ne mogu da prihvate, rekao je Stavileci. On tvrdi da sva dokumnta imaju pečat Carine Kosova, koji je dogovoren u Briselu. Dokumentacija za izvoz sa Kosova je bila pripremljena u skladu sa redovnom standardnom dokumentacijom, koja se i inače koristi prilikom izvoza, u skladu sa svim predviđenim propisima i sporazumom CEFTA, na čemu se zasniva i Sporazum za priznavanje carinskih pečata iz Brisela, rekao je Stavileci.  

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017