Vesti

Bodljikava žica na alternativnom prelazu kod Jarinja

Pripadnici nemačkog kontigenta Kfora večeras nešto posle 19. 30 sati razvukli su bodljikavu žicu na alternativnom zaobilaznom putnom pravcu pored administrativnog prelaza Jarinje na severu Kosova.

Put u dužini od oko tri kilometra lokalni Srbi su danas završili i pripremili za asfaltiranje, tako da se ovim putnim pravcem u toku dana i večeras kretao veliki broj vozila iz centralne Srbije ka severu Kosova i obratno. Vojnici Kfora kamionima su večeras preprečili put, razvukli žicu i grupisali svoje pripadnike, preneo je Blic. Na samoj administrativnoj liniji u toku je zabavni program koji su za građane koji dežuraju na barikadama pripremili muzičari iz Leška i Leposavića. Prema mestu gde je alternativni put blokiran, krenuli su lokalni Srbi sa namerom da uklone bodljikavu žicu i onemoguće vojnike Kfora da im blokiraju prolaz.  

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017