Vesti

Zmijom na novinare

Dok su čekali ispred terminala kosovske carine u južnom delu Kosovske Mitrovce maloletnik koji je pričao albanski prišao je autmobilu u kom su se nalazili novinar KIM radija Nebojša Ćirković i snimatelj Medija centra iz Čaglavice Bojan Košanin i ubacio zmiju kroz prozor.

Nebojša Ćirković je izjavio da se u prvi mah uplašio, izbacio zmiju i pojurio za maloletnikom koji je pobegao.  “Primetivši da na kolima imamo srpske tablice, maloletnik nam je prišao, pitao na albanskom otkud mi sa srpkim tablicama u južnom delu grada i nakon toga ubacio zmiju u kola’, kazao je Ćirković. Novinar KIM radija je dodao kako je zmiju refleksno udario i izbacio iz kola, potom pojurio za maloletnikom, i da su nakon toga krenuli nazad ka Čaglavici gde se nalaze sedišta ove dve redakcije. Ćirković i Košanin su tu čekali kolegu Budimira Ničića, dopisnika Glasa Amerike koji je otišao do carinskog kruga da od nadležnih zatraži dozvolu za snimanje kamiona privedenih vozača. Ničić je KIM radiju kazao da se nisu uplašili, jer su pošto su se nalazili u blizini reke, pretpostavili da se radi o vodenoj zmiji. „Na Kosovu postoje razni napadi, svime i svačim, ali ovo je sigurno jedini zabeležen slučaj napad zmijom’, kaže Ničić.  Slučaj nisu prrijavili policiji pošto su bili zatečeni i zbunjeni događajem.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017