Vesti

K. Pantić: Hapšenje pritisak na srpsku privredu

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da je sinoćnje hapšenje 13 vozača kamiona koji su iz kombinata Trepča vozili koncentrat još jedan vid pritiska na srpski narod i privredu.

Pantić je u izjavi KIM radiju kazao da je hapšnje najnoviji vid pritiska kako bi se proizvodnja u Trepči zaustavila a oko hiljadu radnika ostalo bez posla. “Trepča je jedina privredna grana i industrija na severu Kosova od čije proizvodnje zavisi sudbina hiljadu porodica. Ovim potezom želi da se osiromaši narod i radnici ostanu bez ikakvih primanja kako bi se naterali da počnu da razmiljšljaju o eventualnom odlasku sa Kosova i Metohije’, rekao je Pantić. Pantić smatra da su Albanici želeli da pokažu kako navodno imaju državu i kako njihove institucije funkcionišu. “Zatvorili su nedužne ljude navodno zbog ilegalnog prelaska državne granice iako su oni svi državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Raškoj’, rekao je on. Pantić je dodao da je zbog hapšenja, sinoć je u Trepči, u severnom delu Mitrovice, održan sastanak između predsednika opština, načelnika okruga i direktora Trepče Jovana Dimkića. “Pozvali smo predstavnike EULEKS- a i inististirali da njihov tužilac preuzme slučaj i te nevine ljude odmah oslobodi. Kazali su nam da će razgovarati sa predsavnicima ministarstva pravosuđa i nadam se biće osobođeni do kraja dana’, kazao je Pantić.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017