Vesti

Hapšenje sa ili bez političke pozadine?

Slobodan Marković iz Pasjana, suprug odbornice Biserke Marković u Opštini Parteš, koja funkcioniše po kosovskom sistemu uhapšen je jutros jer mu je u automobilu pronađena kesice sa drogom. Hapšenje su, nakon što su izvršili pretres u kući i automobilu Markovića, sproveli pripadnici Kosovske policije iz Gnjilana, saznaje KIM radio.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani potvrdio je da je Slobodan Marković uhapšen i da mu je određen četrdesetosmočasovni pritvor. „Oko 8 sati i 40 minuta pretresli smo kuću, a potom i auto osumnjičenog, gde je pronađeno 85, 6 grama za koji se veruje da je kokain. Jedinica za drogu i narkotike radi na istrazi ovog slučaja“, kazao je Hašani. Odbornici Srpske socijaldemokraske partije (SSDS) u opštini Parteš tvrde da je Slobodanu Markoviću droga podmetnuta i da je on uhapšen jer je njegova supruga nedavno prešla iz vladajuće građanske inicijative „Zavičaj“ u opozicionu SSDS.  Goran Milošević, potpredsednik opozicione Srpske socijaldemokraske partije rekao je u izjavi za KIM radio da je podmetanje hapšenje Markovića još jedan vid pritiska na odbornike njegove stranke koji traže izglasavanje nepoverenja predsedavajućem SO Parteš Slađanu Mladenoviću i gradonačelniku Nenadu Cvetkoviću.  „Danas u 10 sati, kada smo krenuli na sednicu SO Parteš, Biserka je obaveštena da joj je suprug uhapšen. Ovo što se danas desilo je katastrofa. Mi koji ovde živimo ne znamo šta više da očekujemo posle velikih pritisaka koje na nas vrši gradonačelnik Opštine Parteš Nenad Cvetković“, istakao je Goran Milošević. On dodaje da se gradonačelnik Opštine Parteš Nenad Cvetković proteklih meseci sa predstavnicima suparničkih političkih partija ponašao veoma nekorektno. Sekretara opštinskog odbora, predstavnika SSDS-a, koji je po Miloševićevim rečima želeo samo da razgovara, gradonačelnik Cvetković je „išutirao i izbacio iz kancelarije“.   Izjavu predsednika građanske inicijative „Zavičaj“ Nenada Cvetkovića, nismo uspeli da dobijemo jer mu je telefon isključen. Ministar za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova nije upoznat sa novonastalom situacijom u Opštini Parteš jer je, kako je kazao KIM radiju, na službenom putu u Grčkoj.    

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018