Vesti

Obornici u Partešu traže smenu predsedavajućeg skupštine

Sednica Skupštine opštine Parteš prekinuta je danas nakon što je većina odbornika napustila salu. Predstavnici opozicije su zatražili da se u dnevni red uvrsti predlog o izglasavanju nepoverenja predsedavajućem Slađanu Mladenoviću, što je on odbio.

Na denvnom redu je inače bio predlog o budžetu za narednu godinu. Rasprava o tome nije održana. Predsedavajući Slađan Mladenović rekao je Klokot radiju da Skupština radi u skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi. „Ko ne radi po njemu snosiće posledice.   Postoji član zakona gde su jasno definisana pravila. Meni je žao što Ministarstvo za lokalnu samoupravu neće postupiti po zakonu“. Miodrag Tasić iz grupe odbornika koja zahteva smenu predsedavajućeg Mladenovića razočaran je što se zahtevi većine odbornika ne poštuju. „Mi više nemamo komentara, ne znamo šta više da radimo. Mi smo postupili po svim pravnim sredstvima, ali oni ne poštuju ništa već teraju po svome. Kažu da je predsedavajući izabran na četiri godine, ali to nigde ne stoji. Tražićemo pomoć od relevantnih ljudi“. Sve opštine su dužne da do kraja meseca na skupštinama usvoje predlog budžeta za narednu godinu. Mladenović je rekao da bi se o predlogu budžeta trebalo raspravljati na vanrednoj sednici, a u slučaju da se to ne desi Skupština će biti raspuštena. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017