Vesti

Ministarstvo za KiM traži pomoć EULEKS-a

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju zatražilo je od predstavnika EU i EULEKS-a preciznu informaciju o razlozima hapšenja 13 vozača od strane kosovske policije i da se angažuju na njihovom oslobađanju.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, “zbog sumnje u pristrasnost kosovskih vlasti’, traži od EULEKS-a da preuzme slučaj procesuiranja uhapšenih vozača. ’Naše sumnje u pristrasnost i montiranje ovog slučaja od strane Prištine, potvrđuje i činjenica da su uhapšeni vozači protekelih dana i nedelja bez problema obavljali svoj posao, a da to kosovskim vlastima nije uopšte smetalo’, navodi se saopštenju ministarstva za KiM dostavljenom KIM radiju. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju upozorava predstavnike međunarodne zajednice i EULEKS da Priština nastavlja i nema nameru da prestane sa provokacijama koje samo dodatno pogoršavaju i onako složenu situaciju i stvaraju veće tenzije.      

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017