Vesti

Dvojici Srba sa severa Kosova određen jednomesečni pritvor

Dvojici Srba iz Leška na severu Kosova, koje je Euleks uhapsio juče je određen pritvor od mesec dana.

Okružni sud u Kosovskoj Mitrovici sa sedištem u Vučitrnu odredio je danas meru pritvora dvojici Srba iz Leška, osumnjičenih da su počinili krivično delo izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljeno posedovanje oružja. ’Jedan od njih biće u pritvoru u Gnjilanu, dok će drugi, koji je maloletan, biti pritvoren u Lipljanu’, rekao je Tanjugu advokat Dejan Vasić. Jedan od njih Marko Minić ima 19 godina, a drugi je maloletni M. L. Oni se, kako je objasnio advokat Vasić, terete da su pre dve večeri ispalili nekoliko hitaca iz lovačke puške u pravcu kuće jednog od pukovnika kosovske policije u Lešku. Ovu dvojicu Srba juče je uhapsila policija Euleksa u Lešku na teritoriji opštine Leposavić.      

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018