Vesti

Neizvesna sledeća runda pregovora

Pregovori Beograda i Prištine neće biti obustavljeni, ali je malo verovatno da će naredna runda biti održana 28. septembra, izjavio je šef beogradskog Pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

Stefanović je situaciju na Kosovu nazvao ’pat pozicijom’, te ukazao da je Priština često bila ohrabrivana da preduzme jednostrane korake, čime se urušava dijalog i šalje poruka da su takvi potezi dobrodošli.  On je poručio da je Srbija opredeljena za razgovor a ne za silu, i dodao kako posle dugo vremena postoji plan za Kosovo koji je fazni, i čiji elementi su predstavljeni evropskim državama.  ’Mi smo prva srpska vlada koja je zaista pokušala da reši kosovski problem i koja je dobila priliku da pregovara s kosovskim Albancima’, kazao je Stefanović.  Mi smo prvi koji su sišli na teren i rekli ljudima istinu, ne samo tome šta se razgovara već i kakve su nam realne mogućnosti’, napomenuo je Stefanović, prenose Vesti-online. Prema njegovim rečima, ljudima ’nije uvijek lako da podnesu istinu’.  On je novinarima posle predstavljanja knjige ’Kosovo - put ka osporenoj državnosti na Balkanu’ Džejmsa Ker-Lindzija rekao da ohrabruje što na administrativnim prelazima postoji frekventna komunikacija.    

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018