Vesti

Tadić: Neće ići lako

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u Njujorku, gde učestvuje na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, da će u razgovorima sa svetskim državnicima zatražiti da se pitanja konflikata rešavaju dijalogom, bez veštačkih rokova i na način kojim se poštuju dignitet i dostojanstvo svih strana.

Tadić je rekao da će ovo biti teška sesija Generalne skupštine UN i da ne očekuje da će razgovori teći lako, prenosi RTS. ’Naprotiv, očekujem značajne teškoće u razgovorima sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton i američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, možda i sa predsednikom SAD Barakom Obamom i sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fogom Rasmunsenom’, rekao je predsednik Srbije. ’Međutim, mi znamo šta su naše crvene linije i naša principijelna pozicija, a ona je oslonjena na politiku mira i mi želimo da pronađemo kompromisno rešenje’, dodao je Tadić. Prema njegovim rečima, do tog rešenja je moguće doći i onda kad naizgled to nije moguće. ’Tada nastupaju političari i državnici koji treba da ponude rešenja koja na dovoljno elastičan i inteligentan način pronalaze odbranu za interese obe strane. I to je moguće kad je u pitanju Kosovo i Metohija’, istakao je Tadić. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4  

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017