Vesti

Albanci prevrnuli kamion sa robom iz Srbije

Grupa pristalica pokreta “Samoopredeljenje” prevrnula je juče na putu Priština-Podujevo kamion koji je na Kosovo prevozio robu iz centralne Srbije, demonstrirajući na taj način protivljenje zbog obnavljanja uvoza robe srpskih preduzeća.

Oko 16 časova pristalice ovog pokreta su zaustavile kamion sa proizvodima “Centroproizvoda’ kod mesta Ljupče. Najpre su robu istovarili iz kamiona a onda prevrnuli i ostavili ga pored puta. ’Ne može biti komercijalnih odnosa, bez političkih. I ne može biti ni političkih odnosa pre nego što Srbija prizna Kosovo. To znači prvo izvinjenje, drugo naplata ratne štete i treće povratak nestalih’, navodi u saopštenju pokreta “Samoopredeljenje’. Od prošlog petka kosovske vlasti dozvoljavaju uvoz robe iz centralne Srbije, primenjujući dogovor o carinskim pečatima postignutim sa Beogradom.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017