Vesti

Uhapšeno 13 Srba u južnom delu Mitrovice

Preko deset Srba lišeno je slobode u južnom delu Mitrovice na carinskom terminal, kaže kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi.

Redžepi je rekao da je ovim osobama određena mera zadržavanja od 48 sati na osnovu odluke javnog tužioca, zbog ilegalnog ulaska na Kosovo. Direktor rudarsko-hemijskog kombinata ’Trepča’ Jovan Dimkić izjavio je da je lišeno slobode 13 vozača preduzeća ’Eurokop’ iz Raške koji za potrebe Trepče izvoze koncentrat za Švajcarsku. Vozače je privela i zadržala Kosovska policija kada su bili na carinskom terminalu koji se nalazi u južnom delu Kosovske Mitrovice, rekao je Dimkić na konferenciji za novinare posle sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave. Diretor ’Trepče’ je rekao da je menadžment ovog preduzeća na vanrednom sastanku o ovom slučaju obavestio predstavnike Euleksa, lokalne samouprave i načelnika Kosovsko-mitrovičkog okruga. Dimkić je dodao da je od predstavnika misije EU na Kosovu zatražena hitna intervencija, a da je policijsko zadržavanje radnika izazvalo veliku uznemirenost među zaposlenima u ’Trepči’ i građanima Raške odakle je većina pritvorenih radnika. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4  

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018