Vesti

Uhapšeno 13 Srba u južnom delu Mitrovice

Preko deset Srba lišeno je slobode u južnom delu Mitrovice na carinskom terminal, kaže kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi.

Redžepi je rekao da je ovim osobama određena mera zadržavanja od 48 sati na osnovu odluke javnog tužioca, zbog ilegalnog ulaska na Kosovo. Direktor rudarsko-hemijskog kombinata ’Trepča’ Jovan Dimkić izjavio je da je lišeno slobode 13 vozača preduzeća ’Eurokop’ iz Raške koji za potrebe Trepče izvoze koncentrat za Švajcarsku. Vozače je privela i zadržala Kosovska policija kada su bili na carinskom terminalu koji se nalazi u južnom delu Kosovske Mitrovice, rekao je Dimkić na konferenciji za novinare posle sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave. Diretor ’Trepče’ je rekao da je menadžment ovog preduzeća na vanrednom sastanku o ovom slučaju obavestio predstavnike Euleksa, lokalne samouprave i načelnika Kosovsko-mitrovičkog okruga. Dimkić je dodao da je od predstavnika misije EU na Kosovu zatražena hitna intervencija, a da je policijsko zadržavanje radnika izazvalo veliku uznemirenost među zaposlenima u ’Trepči’ i građanima Raške odakle je većina pritvorenih radnika. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4  

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017