Vesti

Uklonjena bodljikava žica i sa Jarinja

Pripadnici Kfora uklonili su danas u bodljikavu žicu sa administrativnog prelaza Jarinje, koji je od 16. septembra bio zatvoren.

Nemački vojnici Kfora uklonili su bodljikavu žicu koja se nalazila ispred barikade koju su postavili Srbi, koji su na taj način iskazali neslaganje sa dovođenjem kosovskih carinika na ovaj prelaz. Na Jarinju uklanjanje bodljikave žice počelo je juče kada je sklonjena žica koja je bila razvučana na ulazu administrativnog prelaza iz pravca centralne Srbije. Pripadnici Kfora i Euleksa kažu da oni smatraju prelaz otvorenim. Prethodno su vojnici Kfora juče uklonili i bodljikavu žicu sa administrativnog prelaza Brnjak na putu Zubin Potok-Ribariće. Na oba prelaza na severu Kosova omogućen je prolazak pešaka ali ne i vozila zbog barikada koje su postavljene pre šest dana. Euleks smatra da su oba administrativna prelaza na severu Kosova tehnički otvorena. Na ovim prelazima pored vojnika Kfora koji su zaduženi za bezbednost nalaze se Euleks carinici i policija koji imaju izvršnu moć kao i njihove lokalne kolege koje nemaju operativnu funkciju. Građani se i danas nalaze na barikadama koje su postavljene ispred administrativnih prtelaza na severu Kosova, ali u nešto manjem broju zbog kiše koja povremeno pada od juče.  

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017