Vesti

KFOR želi sastanak sa predsednicima opština

Zvaničnici KFOR-a žele da se sastanu sa predsednicima opština sa severa Kosova, ali taj sastanak još nije zakazan, izjavio portparol KFOR-a Ralf Adamec. Ministar Goran Bogdanović kaže da bi sastanak mogao da se održi sutra.

Adamec u izjavi za agenciju Beta nije mogao da precizira kada će sastanak biti održan. Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanić rekao je za Betu da bi, prema saznanjima koja ima, sastanak predsednika opština sa severa Kosova i zvaničnika KFOR-a trebalo da se održi sutra. Prema rečima ministra, komandant severnog sektora KFOR-a juče je razgovarao sa predsednicima opština i tada je ocenjeno da je potreban novi sastanak kako bi se situacija na severu Pokrajine rešila. Predstavnici EULEKS-a i Carine Kosova došli su na prelaze na severu Kosova 16. septembra, dok lokalni Srbi i Beograd smatraju da je neprihvatljivo prisustvo kosovskih službenika. U znak protesta zbog odluke EULEKS-a Srbi su blokirali sve važnije puteve na severu, kao i oba prelaza u tom delu Kosova.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017