Vesti

M. Mihajlović: Roba samo sa pečatom dogovorenim u Briselu

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović odbacio je tvrdnje prištinskih vlasti da Beograd ne dozvoljava promet robe sa Kosova.

Mihajlović je agenciji Beta rekao da administrativne prelaze ka centralnoj Srbiji može da prođe sva roba sa Kosova koja ima pečate dogovorene 2. septembra u Briselu. Mihajlović je dodao da se to odnosi i na robu koja je u tranzitu kroz centralnu Srbiju, kao i na robu čije je odredište u centralnoj Srbiji. Kosovska carina saopštila je da su kamioni sa robom, koji su u ponedeljak uveče ušli na teritoriju Srbije, juče vraćeni uz obrazloženje srpske carinske službe da je neprihvatljiva prateća carinska dokumentacija koju su izdale kosovske institucije.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017