Vesti

M. Mihajlović: Roba samo sa pečatom dogovorenim u Briselu

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović odbacio je tvrdnje priÅ¡tinskih vlasti da Beograd ne dozvoljava promet robe sa Kosova.

Mihajlović je agenciji Beta rekao da administrativne prelaze ka centralnoj Srbiji može da prođe sva roba sa Kosova koja ima pečate dogovorene 2. septembra u Briselu. Mihajlović je dodao da se to odnosi i na robu koja je u tranzitu kroz centralnu Srbiju, kao i na robu čije je odredište u centralnoj Srbiji. Kosovska carina saopštila je da su kamioni sa robom, koji su u ponedeljak uveče ušli na teritoriju Srbije, juče vraćeni uz obrazloženje srpske carinske službe da je neprihvatljiva prateća carinska dokumentacija koju su izdale kosovske institucije.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018