Vesti

Mirna noć na severu KiM

Noć na severu Kosova i Metohije protekla je mirno, uz dežuranje nekolicine građana na barikadama na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, kao i barikadama na putevima u unutrašnjosti.

Kiša je tokom noći lila i usledilo je znatno zahlađenje što je otežalo dežurstva građana na barikadama. Dežuranje je organizovano do detalja, tako da građani na smenu paze na blokade puteva. Na barikadi na administrativnom prelazu Jarinje sinoć je održan trening omladinaca fudbalskog kluba „Kosmet“ iz Leposavića, a za večeras je najavljeno da će biti održano književno veče sa pesnicima sa Kosova i Metohije, javlja Tanjug. Prethodna dva dana, kada se počelo sa organizovanjem posebnih sadržaja na barikadama, održana je priredba kulturno-umetničkog društva ’Kopaonik’ iz Leposavića, i prethodno ’Kupusijada’. Jučerašnji dan bio je obeležen uklanjanjem bodljikave žive od strane KFOR-a na prelazu Brnjak, koji međunarodne snage smatraju otvorenim. Pešaci, kako naglašavaju KFOR i EULEKS, mogu da pređu ovaj prelaz, dok barikada sprečava saobraćaj automobilima. Na administrativnom prelazu Jarinje situacija je ostala nepromenjena i tamo vojnici KFOR-a nisu uklonili bodljikavu žicu, koju su postavili prilikom njegovog zatvaranja.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017