Vesti

Marnjak posetio Jarinje i Brnjak

Šef EULEKS-a, Gzavije de Marnjak, posetio je prelaze 1. i 31. na Jarinju i Brnjaku i susreo se, kako je saopšteno iz ove misije, sa predstavnicima EULEKS-a, KFOR-a, Kosovske policije i Carine Kosova.

On je pohvalio rad EULEKS-a i izrazio zahvalnost KFOR-u na podršci tokom poslednjih dešavanja. ’EULEKS policija i carina, u saradnji sa KFOR-ovim vojnicima, su tu da pruže podršku vladavini prava u ovom delu Kosova’, rekao je de Marnjak.  Oba prelaza su tehnički spremna da u potpunosti postanu operativna, ali barikade koje su postavljene u blizini puteva sprečavaju njihovo otvaranje, rekao je Marnjak i pozvao stanovništvo na severu da ukloni barikade.  ’Ovo šteti ljudima. Napravili smo ovaj potez da se poboljša protok robe. Mislim da svaki ovakav korak nije na  dobrobit stanovništva ’, rekao je šef EULEKS-a.    

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018