Vesti

N. Rašić: Potrebna veća iskrenost kosovskih institucija

Ministar za rad i socijalnu zaštitu u Vladi Kosova Nenad Rašić izjavio je da kosovske institucije treba da pokažu veću iskrenost u namerama da hoće da obezbede bolje uslove života Srbima na Kosovu, a pogotovo Srbima na severu, jer se, kako je kazao, autoritet kod ljudi ne može nametati snagom, već poverenjem.

Rašić je gostujući u emisiji “Slobodno srpski’ kazao da je za budućnost Srba na Kosovu jako važno da se zna da li je Evropa Srbiji dala neki rok za gašenje svojih institucija na Kosovu i  naglasio da zvanični Beograd u tom slučaju mora da ima plan ’B’, da ne bi, kako je kazao, po ko zna koji put  ’posle mi na Kosovu bili iznenadjeni i začuđeni’. Rašić, koji je član Vlade ispred Samostalne liberalne stranke, rekao je da za ovu stranku postoji ’crvena linija’ koja će, ukoliko se pređe,   za posledicu imati povlačenje ove stranke iz kosovskih institucija.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018