Vesti

Vučić: Srbija treba da nastavi put ka EU

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija posle poslednjih događaja na Kosovu i uloge EU u tome ipak treba da nastavi svoj put ka Uniji.

’Akcije Albanaca iz Prištine, KFOR-a i EULEKS-a bile su protivpravne, a u svemu tome im je pomogao režim svojom neodgovornošću. Mi ćemo se i dalje boriti za očuvanje teritorijalnog integriteta, uz konstataciju da je Srbiji potreban politički i ekonomski napredak i približavanje EU zbog toga’, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, prenosi Tanjug. On je ponovio zahtev naprednjaka za održavanjem hitne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o nepoverenju vladi koja je ’Srbiju dovela na ivicu propasti po svakom pitanju’. Vučić je naveo da Vlada Srbije nema nijedan rezultat kojim bi mogla da se pohvali, a naročito u očuvanju teritorijalnog integritea, ekonomskoj i socijalnoj sferi. SNS će, kako je Vučić najavio, iz dana u dan insistirati na raspravi o poverenju vladi, ali i sa pritiscima za ’spas građana od najgore vlade u istoriji’. ’Pritisci za spas građana od najgore vlade u istoriji biće sve veći. Oni će biti na različite načine, od razgovora sa građanima, sindikatima, sa svima koji žele promene u Srbiji. Naš prirtisak će biti u svakoj sferi života’, naglasio je on. Vučić je kritikovao predsednika Srbije Borisa Tadića što je u vreme kada je narod na Kosovu u teškoj situaciji pratio jučerašnji teniski meč Srbije i Argentine. Zamenik predsednika SNS je najavio da će ta stranka u zvaničnu izbornu kampanju krenuti krajem oktobra, odnosno posle obeležavanja trogodišnjice postojanja stranke, kada će predstaviti svoj izborni plan. On je najavio da će u kampanji naprednjaka dominirati teme ekonomije, zivotnog standarda i Kosova i Metohije.    

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018