Vesti

B. Stefanović: Jedinstvom do dogovora

Šef srpskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio je da je veoma važno da situacija na severu Kosova ostane mirna i da treba sačuvati jedinstvo.

’Jako je važno da u ovom trenutku situacija na severu KiM ostane mirna, da građani ostanu, i ono što je od izuzetnog značaja ovde na KiM je da se sačuva jedinstvo među građanima, ali i između njihovih predstavnika i predstavnika države koji su ovde’, rekao je Stefanović u izjavi Tanjugu.  Ovo su dani u kojima je svaka stranačka aktivnost suvišna i treba je ostavili u Beogradu, kazao je Stefanović i dodao:’Mislim da se nalazimo u situaciji jednog izazova koji možemo rešiti samo stvaranjem atmosfere i pogodne situacije za novi dogovor koji će reglisati pitanje admininstrativnih prelaza, s obzirom da o tome nikad nije bilo reči’, rekao je Stefanović. On je današnju akciju Prištine označio kao jednostrani potez preduzet uz podršku dela međunarodne zajednice i da predstavlja ’otvoreno igranje sa stabilnošću i životima ljudi’. ’Mi smo spremni u svakom momentu da postignemo dogovor koji će ići u korist i građanima koji žive na severu KiM i državi Srbiji, ali i koji će zaštiti naše legitimne nacionalne interese’, ponovio je Stefanović. Za tako nešto, dodao je, preduslov je da jedinstvo bude na sceni, a strančarenje da ostavimo za neka druga vremena i da ga ostavimo u Beogradu. ’To je, čini mi se, i poruka građana s kojima sam ovde razgovarao na barikadama i mislim da su ovde svi jedinstveni bez ozbira na dosadašnja gledanja na događaje i na različita tumačenja kako bi problem trebalo rešiti’, zaključio je Stefanović.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017