Vesti

Mirno veče u K. Mitrovici. Barikade delimično odblokirane

U Kosovskoj Mitrovici mirno veče bez incidenata. Putni pravci, koji vode ka Brnjaku i Jarinju delimično odblokirani.

Situacija u Kosovskoj Mitrovici je trenutno stabilna i mirna, ali se još uvek oseća napetost među građanima zbog jutrošnjih akcija kosovske vlade na administrativnim prelazima na severu Kosova. Sve prodavnice i ugostiteljski objekti su otvoreni. Ljudi šetaju, mladi su, kao i svake druge večeri, već počeli da izlaze u grad i da se okupljaju po kafićima i restoranima.  Na ulicama nije primetno pojačano prisustvo Kosovske policije i KFOR-a. Nakon što je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio da je sa predstavnicima Srba sa severa Kosova tokom popodneva dogovoren niz mera za delovanje u narednim danima, ne očekuju se bilo kakva organizovana okupljanja i dešavanja u gradu. S obzirom na ukidanje embarga na srpsku robu i, od danas, započetu primenu reciprociteta, kada je u pitanju protok robe između Srbije i Kosova, čini se da je Priština vrlo zadovoljna i da neće biti nikakvih novih akcija KFOR-a, a po najmanje Kosovske policije na severu Kosova. Putni pravci ka Brnjaku i Jarinjnu su prohodni za putnička vozila. Sve barikade koje se nalaze na  putevima služe da se zaustavi saobraćaj, ukoliko pripadnici KFOR, EULEKS ili Kosovske policije pokušaju da prodru do krajnjeg severa Kosova. Saobrćaj se odvija jednom kolovoznom trakom i, po potrebi, druga vrlo lako može da bude zatvorena.        

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017