Vesti

G. Bogdanović: EULEKS potpuno izašao iz svog mandata

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović dogovorio se u Zvečanu sa predsednicima opština na severu Kosova i načelnikom Kosovsko-mitrovačkog okruga o merama za normalizaciju stanja nakon današnjih akcija prištinskih vlasti na severu Kosova.

Nakon višečasovnog sastanka sa predstavnicima Srba, ministar Bogdanović je izjavo da je postignut dogovor kako da se olakša život Srbima na severu Kosova u narednim danima kada su u pitanju dopremanje osnovnih životnih namernica i drugih stvari.  On je kazao da je takođe dogovoreno da se nastavi sa mirnim protestom protiv jutrošnjih akcija prištinskih vlasti koje je podržao EULEKS.  Bogdanović je naglasio akcija prištinskih vlasti ozbiljan povod za razmatranje odnosa države Srbije misijom EULEKS, jer je, prema ministrovim rečima, ta misija potpuno izašla iz svog mandata time što se svrstala samo na jednu stranu. „Predstavnici EULEKS-a prosto ne žele da pričaju sa Srbima, već im samo saopštavaju šta je dogovoreno sa predstavnicima prištinskih vlasti“, naveo je Bogdanović. Sastanku su prisustvovali predsednici opština: Zvečan Dragiša Milović, Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, Leposavić Branko Ninić, Zubin Potok Slaviša Ristić i načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017