Vesti

Dežer: Na Brnjaku i Jarinju treba da budu albanski carinici

Šef delegacije EU u Srbiji, Vensan Dežer, kaže da na Jarinju i Branjaku, kao i na ostalim prelazima, treba da budu albanski carinici.

’Rešenje je da carinici EULEKS-a upravljaju i donose odluke na tim prelazima, a kao i na svim ostalim prelazima i na ovim treba da budu albanski carinici’, rekao je Dežer na proslavi 15 godina izlaženja dnevnog lista ’Blic’. Dežer je ocenio da treba rešiti probleme u vezi sa carinskim pečatom, za šta je potrebno poštovanje sporazuma, koji su Beograd i Priština sklopili 2. septembra. ’Interes je da se ukine embargo, da dođe do slobodnog kretanja robe i ljudi i da se izgradi kapacitet koji nije ranije postojao, a to je da se razreši problem nelegalne trgovine’, naglasio je Dežer. Dežer je dodao da je potrebno analizirati razloge zbog kojih je došlo do problema na graničnim prelazima na Kosovu i Metohiji. ’Postoji potreba za dijalogom Beograda i Prištine. Blokada nije održiva i moramo da nađemo odgovarajuće rešenje’, podvukao je Dežer.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017