Vesti

Dežer: Na Brnjaku i Jarinju treba da budu albanski carinici

Šef delegacije EU u Srbiji, Vensan Dežer, kaže da na Jarinju i Branjaku, kao i na ostalim prelazima, treba da budu albanski carinici.

’Rešenje je da carinici EULEKS-a upravljaju i donose odluke na tim prelazima, a kao i na svim ostalim prelazima i na ovim treba da budu albanski carinici’, rekao je Dežer na proslavi 15 godina izlaženja dnevnog lista ’Blic’. Dežer je ocenio da treba rešiti probleme u vezi sa carinskim pečatom, za šta je potrebno poštovanje sporazuma, koji su Beograd i Priština sklopili 2. septembra. ’Interes je da se ukine embargo, da dođe do slobodnog kretanja robe i ljudi i da se izgradi kapacitet koji nije ranije postojao, a to je da se razreši problem nelegalne trgovine’, naglasio je Dežer. Dežer je dodao da je potrebno analizirati razloge zbog kojih je došlo do problema na graničnim prelazima na Kosovu i Metohiji. ’Postoji potreba za dijalogom Beograda i Prištine. Blokada nije održiva i moramo da nađemo odgovarajuće rešenje’, podvukao je Dežer.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018