Vesti

Bogdanović: Danas nije dan “D”, moramo ostati mirni

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da danas nije dan “D”, da je Srbija u prošlosti imala mnogo gorih dana i da je znala da na adekvatan način odbrani svoje legitimne interese.

Bogdanović, koji je razgovarao sa građanima u blizini ibarskog mosta u severnom delu Kosovske Mitrovice, ocenio je da jedino mirnim putem Srbi sa severa pokrajine mogu odbraniti svoje legitimne interese, javlja Kontakt Plus radio. On je kazao da rizik od eskalacije nasilja na ovom područuju postoji unazad 12 godina i da su se Srbi uvek borili protiv jednostranih poteza prištinskih vlasti koje nisu želele da čuju glas sroskog naroda. ’Očekuju nas teški dani i iscrpljujuća borba, jer su Priština i međunarodna zajednica koja je podržava svesni da jedino iscrpljivanjem ovog naroda mogu da dođu do svojih ciljeva, ’ rekao je Bogdanović. Na nama je da budemo jedinstveni i mirnim putem odbranimo naše legitimne interese, rekao je Bogdanović i podsetio da je zvanični Beograd 2004. godine zbog paljenja dzamija u Srbiji morao da se pravda za ono što je legitimno branjeno. “Upućujem apel narodu da budemo jedinstveni, odgovorni i mirnim putem se odupremo jednostranim potezima Prištine koja nasilnim metodama želi da promeni stanje na severu Kosova’, rekao je ministar za KiM. On je kazao da Srbija na Kosovu nema ni vojsku, ni policiju ali da ima narod koji je odlučan da brani svoje interese i koji zna šta hoće. Bogdanović je kazao da ima informaciju da su sa helikopterima kosovski carinici jutros transportovani do dva administrativna prelaza na severu pokrajine, ali da se još uvek čeka zvanična potvrda. On je upozorio da ako nema naših institucija ovde, možemo doći u situaciju da narod tihim etničkim čicćenjem napusti ove prostore isticćući da je narod ipak čvrsto rešen da ovde ostane.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017