Vesti

Pucano na okupljene na barikadi u selu Zupče

Na okupljene Srbe na barikadi u selu Zupče nešto pre 21 sat ispaljeno je nekoliko rafala iz automatskog oružja.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti potvrdio je da se čula pucnjava iz vatrenog oružja u regionu sela Zupče i susednog sela Čabra. Hoti, međutim nije mogao preciznije da odredi lokaciju sa koje je pucano. Informacije o povređenima ili eventualnoj materijalnoj šteti, potrparol policije takođe nije imao. Nakon ove pucnjave Srbi su nedaleko od barikade koja je postavljena u mestu Zupče, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Ribariće, postavili još jednu barikadu, prenosi Blic. Na ovom putnom pravcu, koji vodi ka južnom delu Kosovske Mitrovice, na putu je večeras preko obe kolovozne trake izručen šljunak.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018