Vesti

Na Merdaru vraćena tri kamiona sa robom sa Kosova

Tri kamiona sa robom s Kosova koji su pokušali da pređu u Srbiju na administrativnom prelazu Merdare, vraćena su, dok je iz centralne Srbije na Kosovo prešlo nekoliko desetina kamiona, javlja Beta.

Kosovski carinici na tom prelazu potvrdili su za Betu da su u petak uveče sa carinskog punkta vraćena tri kamiona sa robom sa Kosova zbog, kako su rekli, kosovskog pečata. Međutim, na srpskim carinskom punktu nisu želeli da daju nikakve izjave tim povodom tvrdeći da te kamione nisu oni vratili već Poreska uprava koja ima svoju ispostavu na Merdaru. Na punktu Poreske uprave na Merdaru nisu bili raspoloženi da govore o razlozima vraćanja kamiona sa robom iz Kosova. Na Merdaru je trenutno mirno, nema zastoja niti gužvi, a putnički saobraćaj se normalno se odvija. Kosovski carinici su u petak u podne počeli da puštaju kamione sa robom iz Srbije, najpre pet šlepera sa žitom a u toku noći i jutros nekoliko desetina kamiona sa građevinskim materijalom i drugom robom.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018