Vesti

Na Merdaru vraćena tri kamiona sa robom sa Kosova

Tri kamiona sa robom s Kosova koji su pokušali da pređu u Srbiju na administrativnom prelazu Merdare, vraćena su, dok je iz centralne Srbije na Kosovo prešlo nekoliko desetina kamiona, javlja Beta.

Kosovski carinici na tom prelazu potvrdili su za Betu da su u petak uveče sa carinskog punkta vraćena tri kamiona sa robom sa Kosova zbog, kako su rekli, kosovskog pečata. Međutim, na srpskim carinskom punktu nisu želeli da daju nikakve izjave tim povodom tvrdeći da te kamione nisu oni vratili već Poreska uprava koja ima svoju ispostavu na Merdaru. Na punktu Poreske uprave na Merdaru nisu bili raspoloženi da govore o razlozima vraćanja kamiona sa robom iz Kosova. Na Merdaru je trenutno mirno, nema zastoja niti gužvi, a putnički saobraćaj se normalno se odvija. Kosovski carinici su u petak u podne počeli da puštaju kamione sa robom iz Srbije, najpre pet šlepera sa žitom a u toku noći i jutros nekoliko desetina kamiona sa građevinskim materijalom i drugom robom.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017