Vesti

Carina Kosova: Na Jarinju i Brnjaku kosovski carinici

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak jutros su raspoređeni kosovski canirinici, potvrdio je KIM radiju portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci.

Staviljeci nije želeo da kaže na koji način su tamo dovezeni carinici, niti da li su raspoređeni zajedno sa pripadnicima EULEX carine i policije. “Akcija raspoređivanja carinika izvedena je po planu koji je dogovorila kosovska vlada’, kazao je Staviljeci. Na pitanje da li je sastav kosovskih carinika koji su stigli na Jarinje i Brnjak mešovit, Staviljeci je odgovorio: U kosovskoj carini rade mešovite ekipe, ne samo na ovim prelazima, već na svim ostalim. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017