Vesti

Održana sedma redovna sednica Skupštine Opštine Gračanica

Skupština Opštine Gračanica usvojila je plan budžeta za 2012. godinu, nacrt dokumenta “Zelena agenda“, dok je predlog o usvajanju urbano-regulacionog plana za izgradnju hotela u Gračanici odložen za neku od narednih sednica.

Na sedmoj redovnoj sednici Skupštine Opštine Gračanica pred odbornicima su na dnevnom redu bile sedam tačke dnevnog reda. Odbornici su usvojili predlog o razmatranju plana budžeta opštine Gračanica za 2012. godinu, ali bez kategorije za kapitalne investicije jer je u toku izrada liste prioritetnih projekata planiranih za narednu godinu. „Zbog održanih četiri javnih prezentacija budžeta za 2012. g. u svim mestima opštine Gračanica, planirani budžet će biti dopunjen prioritetnim zahtevima građana za realizovanje projekata kapitalne investicije na nekoj od narednih sednica“, rekao je direktor Odeljenja za budžet i finansije Slaviša Ničić nakon prezentacije plana budžeta za 2012. godinu i dodao da će se do kraja meseca pred odbornicima naći kompletan budžet za 2012. g. kada će se i usvojiti.  Nakon potpisivanja memoranduma o saradnji između Opštine Gračanica i 3E instituta marta meseca ove godine, danas je usvojen i nacrt strateškog dokumenta “Zelena agenda“. Izvršni direktor i nosilac ovog projekta Nenad Rikalo rekao je da je ovaj dokument nastao kao rezultat višemesečnog rada radnih grupa na rešavanju lokalnih problema životne sredine. “Dokument „Zelena agenda u Gračanici“ predstavljaće mapu zaštite kulturne, ljudske i prirodne vrednosti na čijoj će se zaštiti i očuvanju raditi u narednih pet godina’, ističe Rikalo.   Zbog neformiranja ekspertskog tima za planiranje i urbanizam,   na predlog odborničke grupe Samostalne liberalne stranke,   nisu usvojene dve tačke o  pretvaranju poljoprivrednog u građevinsko zemljište i izradi urbanoregulacionog plana. Na sedmoj redovnoj sednici Skupštine Opštine Gračanica odbornici nisu usvojili  predlog o usvajanju urbanoregulacionog plana za izgradnju hotela u Gračanici, zbog nepotpunih informacija o idejnom planu o realizaciji ovog projekta. Ova tačka dnevnog reda je ostavljana na razmatranje za neku od narednih sednica.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017