Vesti

Vraćeno sanitetsko vozilo sa Jarinja

Vozilo Hitne pomoći Kliničkog centra Kosovska Mitrovica u kojem se nalazio teško bolestan pacijent, vraćeno je sa Jarinja, saznaje KIM radio.

Nemački vojnici KFOR-a nisu dozvolili sanitetskom vozilu KBC-a Kosovska Mitrovica da pređe punkt u Jarinju i uputi se ka centralnoj Srbiji. U vozilu se nalazio teško bolestan pacijent kojeg je tebalo prevesti do Kliničkog centra u Kragujevcu. Na prelazu Jarinje nije izašao niko od carinika, već su vozilo vratili vojnici KFOR-a. Kako KIM radio saznaje bolesnika će pokušati da prebace do centralne Srbije preko nekog alternativnog putnog pravca na severu. Nekoliko stotina Srba koji su se posle dogovora sa KFOR-om povukli 200 metara od bodljikave žice sada su se opet primakli do samog prelaza, gde ih od vojnika KFOR-a razdvaja bodljikava žica. Situacija je mirna ali napeta, javlja novinar KIM radija sa Jarinja. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4        

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017