Vesti

O. Ivanović: Kompromitovanje međunarodne zajednice

Državni sekretar Ministarstva za KiM Oliver Ivanović smatra da podrška međunarodne zajednice jednostranim potezima vodi kompromitovanju, naglasivši da to nije u skladu sa principima koje međunarodne misije trebaju da slede, a to je da budu statusno neutralne, bez obzira iz koje su zemlje.

UN, KFOR, NATO, EULEKS i EU nisu priznale kosovsku nezavisnost i njihove misije bi se u skladu sa tim mogle ponašati i na terenu, rekao je Ivanović, prenosi RTS. Na pitanje da li očekuje smirivanje situacije, Ivanović je odgovorio:“Dan je dug i da bi se više optimizma moglo pokazati po podne, do kada bi Srbi morali da ostanu na barikadama i ne pokažu nasilje koje bi omogućilo drugoj strani da opravda sve što je zamislila.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017