Vesti

OEBS: Najvažnije je očuvati mir

OEBS poziva na mir i uzdržanost na severu Kosova u interesu bezbednosti građana, ističići da otvorena pitanja treba rešavati kroz dijalog.

Predsedavajući OEBS-om, šef litvanske diplomatije Audronius Ažubalis je danas, u saopštenju, istakao da je potreban konstruktivan pristup. ’Obezbeđenje sigurnosti i bezbednosti građana, bez obzira na etničku pozadinu, treba da bude glavni prioritet i pozivam sve strane da budu uzdržane i deluju odgovorno“, istakao je on. Ažubalis je podvukao da otvorena pitanja treba da se reše mirno i na odgovoran način kroz dijalog. ’OEBS i njegova misija na Kosovu je u tesnoj saradnji sa međunarodnim partnerima, opredeljeni su u pomoći u promociji stabilnog i bezbednog okruženja, kao i dobrobit svih zajednica’, zaključio je on.      

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017