Vesti

Na Jarinju mirno ali napeto

Na administrativnom prelazu Jarinje, koji obezbeđuju nemački vojnici KFOR-a okupljeno je više stotina građana, javlja novinar KIM radija sa lica mesta.

Vojnici KFOR-a i okupljeni građani postigli su dogovor da se okupljeni Srbi povuku za oko 200 metara od bodljikave žice kako bi se preko prelaza Jarinje, koji je od sinoć u potpunosti zatvoren za svaku vrstu saobraćaja, propustilo sanitetsko vozilo u kome se nalazi teški bolesnik. Situacija je na Jarinju mirna i prema izveštaju novinara KIM radija nema incidenta. Sa udaljenosti na kojoj se nalaze novinari ne može se sa sigurnošću potvrditi informacija ministra unutrašnjih poslova Kosova Bajrama Redžepija da se i kosovski carinici nalaze na punktu Jarinje. Prisustvo kosovskih carinika nije primećeno. Na prelzu Jarinje do sada su sletela četiri helikoptera ali nije poznato ko se u njima nalazio, saznaje KIM radio.      

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017