Vesti

Ministarstvo za povratak traži veće angažovanje KPS-a

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Radojica Tomić izjavio je povodom napada na povratnike u Žaču, da policija mora da ima aktivniju ulogu u multietničkim sredinama.

Tomić je sinoć telefonski razgovarao sa predstavnicima napadnutih Srba i odmah potom direktno kontaktirao šefa Policijske stanice u Opštini Istok, nakon čega su na lice mesta upućene patrole Kosovske policije i KFOR-a. U saopštenju dostavljenom KIM radiju ministar Tomić apeluje na kosovsku policiju da mora da bude aktivnija u multietničkim sredinama posebno u povratničkim mestima. “Krađe, kamenovanje, fizički i verbalni napadi na povratnike šalju veoma lošu sliku o primajućoj albanskoj zajednici i opstruišu proces povratka, i naša je dužnost da uz pomoć nadležnih organa, gde prvenstveno mislim na policijske i snage KFOR-a, zaštitimo ovu najranjiviju kategoriju našeg društva. Bolje je da policija organizuje češće patrole u povratničkim sredinama, preventivno, posebno u večernjim i noćnim satima, nego da svaki drugi dan imamo prijavu o napadima i krađama’, istakao je ministar Tomić. On je dodao da svi moraju da ulože maksimalne napore u sprečavanju incidenata ali i u kažnjavanju odgovornih.      

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017