Vesti

Redžepi: Carinici, granični policajci i EULEKS na prelazima

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je Tanjugu da su na prelazima na severu Kosova od jutros pirpadnici kosovske policije i carine, zajedno sa pripadnicima Euleksa.

Redžepi je naveo da je operacija izvedena nešto pre osam sati i da su službenici kosovske carine i policije prebačeni, zajedno sa pripadnicima Euleksa, na prelaze Jarinje I Brnjak helikopterima iz obližnje baze Kfora kod Leposavića. Euleks će, naveo je Redžepi vršiti operativni deo poslova na prelazima, a kosovski službenici će imati tehničku ulogu. Redžepi je kazao da je operacija izvršena bez problema. Građani opštine Leposavić jutros oko pola osam došli su u velikom broju na administrativni prelaz Jarinje. Oni su se okupili ispred bodljikave žice koju su pripadnici Kfora sinoć postavili zatvorivši ovaj prelaz. Više stotina građajana pristiglo je sopstvenim i organizovanim prevozom. Na Brnjak je takođe sleteo jedan helikopter, ali u ovom trenutku nije poznato ko je njime dopremljen na prelaz.   S obe strane prelaza su Srbi, koji su na svojoj barikadi na tom putu, kao i na ostalim barikadama na putevima na severu Kosova, proveli noć u mirnom građanskom otporu najavljenoj akciji Prištine sa ciljem instaliranja kosovske carine i policije na prelazima na administrativnoj liniji ka centralnoj Srbiji.      

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017