Vesti

Školski čas ispred crkve u Leposaviću

Đaci i nastavnici škola u Leposaviću jutros su prvi čas održali na otvorenom, ispred lokalne crkve u Leposaviću.

Đake, koji su nosili srpske zastave, ispred hrama je dočekao starešina protojerej Milomir Vlašković. Obraćajući se đacima, Vlašković je rekao da su došli ’na čas nad časovima, koji je ujedno čas istorije, srpskog jezika, matematike i svih drugih predmeta’. On je pozvao omladinu Leposavića na jedinstvo, jer, kako je naglasio, u jedinstvu je  spas. Protojerej Vlašković je kazao đacima da su na srpskoj zemlji sa koje neće nestati srpski narod i pored svih pokušaja onih koji bi hteli da se to dogodi.      

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017