Vesti

EULEKS prevozi svoje carinike. Srbi se masovno okupljaju

Pripadnici hrvatskih jedinica u sastavu KFOR prevezli su oko osam sati pripadnike EULEKS-a na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak. Počelo je masovno okupljanje Srba na putevima koji vode ka ovim prelazima.

Nakon helikoptera koji je oko 7. 20 doleteo na taj administrativni prelaz, nešto pre osam časova sleteo je još jedan i ubrzo se na punktu pojavila osoba u uniformi sa simbolima EULEKS-a. Saobraćaj je i dalje blokiran na Jarinju. Srbi na severu Kosova proveli su noć na barikadama koje su postavljene na nekoliko lokacija u opštini Leposavić, Zvečan, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok. Najviše ih je bilo u mestu Zupče, gde je potpuno blokiran magistralmi put Kosovska Mitrovica-Ribarići.   Na tom putnom pravcu Srbi su postavili barikade u mestu Gazivode i dve kod administrativnog prelaza Brnjak. U opštini Zvečan blokiran je put Kosovska Mitrovica - Raška, u mestu Rudare. Na teritoriji te opštine postavljena je barikada na još jednoj lokaciji, ali je saobraćaj funkcionisao jednom saobraćajnom trakom.   U Kosovskoj Mitrovici barikade su postavljene na nekoiliko lokacija, a i dalje je zatvoren glavni most preko Ibra koji razdavaja južni i severni deo grada. Situacija je slična i u opštini Leposavić gde su građani na više lokacija postavili barikade, a u mestu Sočanica jedinica poljskog KFOR-a je zaustavljena, jer je put poprečen kamionom.  Na putnim pravcima prema Jarinje noć je provelo više desetina građana opštine Leposavić, koje je sinoć obišao i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.      

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017