Vesti

S. Petrović: Ispoštovati dogovor iz Brisela

Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović srazgovarao je sa generalnim sekretarom NATO Anders Fog Rasmusen o situaciji na Kosovu naročito o dešavanjima na severu.

Petrović je Rasmusenu preneo stav da isključivo mirnim putem treba rešiti situaciju i ispoštovati dogovor postignut između Beograda i Prištine na poslednjoj rundi pregovora u Briselu. Takođe on je stavio akcenat na proces decentralizacije kao jedini mogući proces koji može da umanji tenzije i pruži mogućnosti za sve građane na Severu Kosova. „Poseta vioskih zvaničnika iz NATO Alijanse ohrabruje i daje jasan signal da je međunarodna zajednica uključena u trenutni proces na Kosovu i to je jedini način da se prevaziđe kriza na Severu Kosova“, rekao je Petrović na sastanku sa generalnim sekretarom Rasmusenom. Rasmusen je, kako je saopšteno iz Petrovićevog kabineta, istakao značaj zaštite manjinskih prava.  „KFOR na Kosovu već godinama ima ključnu ulogu u stvaranju mira i stabilnosti. Cilj naše misije je da obezbedimo mir, poručuje Rasmusen. On dodaje da je izazov primeniti dogovor između Beograda i Prištine iz 2. septembra i da se nada da neće doći do nikakvih neželjenih reakcija.      

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017