Vesti

Kamenovani Srbi u Žaču

Nekoliko grupa Albanaca kamenovalo je sinoć u više navrata Srbe povratnike u selu Žač u opštini Istok.

Kako je Tanjugu rekao Nebojša Drljević iz Žača, kod koga se posle kamenovanja sklonilo sedam porodica iz obližnjih kuća, kamenovanju je prethodio pokušaj da im se otmu krave, a kada to napadačima nije uspelo usledilo je kamenovanje i žitelja i kuća, pa su se sve obližnje srpske porodice sklonile u njegovu kuću. Drljević je dodao da su o tome obavestili policajce i KFOR čije su patrole došle na lice mesta, ali se kamenovanje nastavilo i prestalo je tek nakon što je pristigla još jedna patrola kosovske policije. On je rekao da je jedan od žitelja teže povređena noga i naveo da se patrole policije i KFOR trenutno nalaze u Žaču, ali da su i pored toga uznemireni i zabrinuti za svoju bezbednost. U Ministarstvu za Kosovo i Metohiju je Tanjugu rečeno da su više puta upozoravali na stalne napade albanskih ekstremista na Srbe povratnike u tom mestu i da zahtevaju od EULEKS-a i KFOR-a da konačno preduzmu mere i akcije kako bi povratnike zaštitili.      

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017