Vesti

Bogdanović i Zarif o situaciji na Kosovu

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović razgovarao je u Beogradu sa vršiocem dužnosti šefa UNMIK-a Faridom Zarifom, o aktuelnoj situaciji u Pokrajini.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je istakao da sve međunarodne misije na Kosovu i Metohiji, ne samo UNMIK, nego i EULEKS i KFOR moraju da deluju u skladu i u okvirima Rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija i da se striktno pridržavaju statusno neutralnog mandata. Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i vršilac dužnosti šefa UNMIK-a Farid Zarif su se složili da se svi problemi i nerešena pitanja moraju rešavati isključivo dijalogom, a nikako povlačenjem jednostranih poteza.      

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017