Vesti

Mirno veče u Mitrovici, blokirani prilazi sa juga

Svi prilazi severnom delu Kosovske Mitrovice sa juga su blokirani. U gradu mirno, po kafićima praćene utakmice odbojkaša i košarkaša.

Veče u Kosovskoj Mitrovici je proteklo mirno. Grad je omeđen barikadama sa južne strane, a na ulicama je bilo nešto manje ljudi nego što je uobičajeno. Građani se bore sa uobičajenim problemima poput hroničnog nestanka vode. Kako saznajemo, na pumpama nema goriva. Patrijar srpski Irinej prisustovaće od 08.00 sati jutanjoj službi u ovdašnjem hramu Svetog Dimitrija. Na ulicama nije primetno pojačano prisustvo bezbednosnih snaga. Ni na putu Priština - Kosovska Mitrovica nema neuobičajenih aktivnosti KFOR-a ili KPS-a. Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak barikadama su zatvoreni za saobraćaj. U toku sutrašnjeg dana očekuje se da će na sever Kosova doći predstavnici Vlade Srbije.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017