Vesti

Sutra na severu uobičajen radni dan

Predsednik kriznog štaba i načelnik Kosovsko-mitrovačkog Okruga Radenko Nedeljković i predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić pozvali su građane da sutra na miran, dostojanstven i demokratski način iskažu svoje neslaganje sa namerom Prištine da uspostavi carinu sa centralnom Srbijom.

Oni su u vanrednim vestima Televizije Most  rekli da građani žele da pokažu da neće da se integrišu u tzv. kosovske institucije i da međunarodna zajednica ne može da primenjuje duple aršine prema Srbima i Albancima u Pokrajini.  “Sutra će svi učenici, njihovi nastavnici i svi ostali radnici na severu Kosova biti na svojim radnim mestima i tokom dana uključiti se u mirne proteste’, rekao je Nedeljković i dodao da će barikade biti pojačane.  “Blokiraćemo administrativne prelaze sa centralnom Srbijom i tako ćemo iskazati svoje nezadovoljstvo i neslaganje sa namerom Prištine’, rekao je Nedeljković. Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić ne očekuje da će se bilo šta dramatično desiti na severu Pokrajine.  “Mi ćemo budno pratiti sve što se bude dešavalo i u skladu sa razvojem događaja reagovati’, rekao je Pantić i dodao da će građani večeras i sutra biti na barikadama, na glavnom gradskom i istočnom mostu na Ibru, biće uobičajen radni dan jedino će doći do potpune blokade puta Kosovska Mitrovica-Raška i Kosovska Mitrovica-Ribarić. “Nećemo dozvoliti KFOR-u, EULEKS-u i Albancima da stignu do administrativnih prelaza, blokiraćemo administrativne pravce sa obe strane linije’, rekao je Krstimir Pantić.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017