Vesti

Tači: Sprovođenje dogovora bez Beograda

Kosovski premijer Hašim Tači potvrdio je da će 16. septembra kosovski policajci i carinici, uz Euleks i Kfor, preuzeti administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Tači je rekao da će kosovske institucije dogovor o carinskim pečatima sporovoditi sa EU i SAD, a ne s Beogradom. ’Implementaciju sporazuma ćemo sprovesti s meÄ‘unarodnim faktorom, a ne sa Srbijom’, rekao je Tači u intervjuu Radiju ’Slobodna Evropa’. Upitan Å¡ta će biti ako Beograd, kao druga strana u dijalogu ne bude spreman za sprovoÄ‘enje dogovora, Tači je odgovorio da je Beograd u ovom prcesu ’u potpunosti bez uticaja’. On je naveo da je, posle sporazuma sa Kforom početkom avgusta, doÅ¡ao trenutak za primenu sporazuma za uspostavljanje kontrole na punktovima kod Jarinja i Brnjaka. Za prihode sa tih punktova, prikupljene za robu iz Srbije, Tači je kazao da će biti uplaćivani direktno u budžet Kosova. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4    

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018