Vesti

V. Jeremić: Za moguće nasilje odgovorni KFOR i EULEKS

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da će za svako eventualno nasilje na severu Kosova posle petka, 16. septembra, biti odgovorni KFOR i EULEKS.

’Odgovornost za mir i stabilnost na teritoriji pokrajine ima Savet bezbednosti UN i meÄ‘unarodne misije koje operiÅ¡u na teritoriji Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244. Tu pre svega mislim na KFOR i EULEKS ’, rekao je Jeremić. Jeremić je to izjavio na konferenciji za novinare sa makedonskim ministrom spoljnih poslova Nikolom Poposkim, odgovarajući na pitanje koje diplomatske akcije Srbija planira uoči 16. septembra, kada ističe sporazum Beograda i Kfora o prisustvu Kfora na prelazima na severu Kosova. Iz PriÅ¡tine je najavljeno da će ’zavesti red i mir’ na severu Kosova, odnosno razmestiti carinike i policajce na  administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.      

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018