Vesti

K. Mitrovica: I sportisti održali protest

Sportisti iz Kosovske Mitrovice pridružili su se protestu radnika sa severa Kosova, sa zahtevom da se očuvaju srpske institucije na Kosovu. Nakon mirne šetnje u blizini mosta na Ibru, sportisti su igrali fudbal i košarku.

Protestima radnika severu Kosova, kojima se traži očuvanje srpskih institucija, pridružili i sportisti koji su, nakon mirne šetnje u blizini glavnog ibarskog mosta u severnom delu Kosovske Mitrovice, igrali fudbal i košarkuSportisti iz Kosovske Mitrovice, od pionira do veterana, igrom su, kako su saopštili, poslali poruku da žele slobodu i opstanak srpskih institucija u ovom delu pokrajine. Sekretar sportskog Saveza Kosovske Mitrovice Lucija Stanišić izjavila je da se samo ’kolektivnom igrom’ svih na ovim prostorima može postići cilj - obezbeđivanje slobode, sigurne i bezbrižne budućnosti za sve građane. Za vreme protesta na glavnom mostu i u njegovoj neposrednoj blizini bilo je pojačano prisustvo Euleks i Kosovske policije. Seriju strukovnih protesta na severu Kosova otvorili su prosvetni radnici, a nastavili radnici pravosuđa, zdrastveni radnici, radnici EPS-a i privrednici koji su pored zahteva da se očuvaju srpske institucije poslali poruku da ne žele granicu na administrativnoj liniji između Kosova i Metohije i centralne Srbije.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018