Vesti

Protest privrednika kod prelaza Brnjak

Grupa privrednika sa severa Kosova održala je danas miran protest kod administrativnog prelaza Brnjak, sa koga su poručili da ne žele granicu sa Srbijom.

Privrednici su do ovog prelaza stigli uz zvuke sirena u koloni od tridesetak kamiona i nekoliko putničkih automobila, javlja Tanjug. Na kamionima su bile srpske zastave i transparenti na kojima je pisalo: ’Nećemo granicu i okove’, ’Mi nismo kriminalci’, ’Nećemo carinu, hocemo plave šlemove’. Za vreme protesta nije bio dozvoljen saobraćaj preko ovog administrativnog prelaza, koji se nalazi na putnom pravcu Zubin Potok - Ribarići. Na prelazu Brnjak stacionirani su vojnici Kfora, pripadnici Euleksa i lokalne policije. Protest je mirno završen, nakon nešto više od pola sata, kada su se u međuzoni okrenuli kamioni i vratili u pravcu Zubinog Potoka. Predsednik Privredne komore Kosova i Metohije Branko Miljković rekao je da nije upoznat sa današnjim protestom. Reč je o tome da su se privrednici na severu Kosova organizovali u dve komore, od kojih jednu, čiji članovi su danas protestovali, ne priznaje Privredna komora Srbije.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018