Vesti

Zeri: Razmatrana mogućnost slanja policije i carinika na sever

Predstavnici lokalnih i međunarodnih institucija razgovarali o mogućnosti slanja kosovske policije i carinskih službenika na sever Kosova, posle isteka 16. septembra, roka koji je predviđen u sprazumu sa Kforom, piše Zeri.

Ambasador SAD u Prištni Kristofer Del, šef Euleksa Gzavije de Marnjak, odlazeći komandant Kfora Erhard Biler i kosovskipremijer Hašim Tači sastali su se da razmotre moguće buduće korake. Prema izvorima ovog dnevnog lista, oni su razmatrali situaciju i mere koje treba preduzeti kada istekne sporazum. ’Jedina stvar koja nije sigurna je uloga koju će imati lokalne institucije na severu, da li će imati izvršnu ulogu, savetodavnu ili mentrorsku’. Isti izvor navodi da vreme i mesto postavljanja carinskih službenika još nije odlučeno.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018