Vesti

Predsednici opština sa Bogdanovićem i Stefanovićem

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef tima Vlade Srbije Borislav Stefanović trebalo bi najdalje iduće nedelje da se sastanu u Beogradu s predsednicima srpskih opština sa severa KiM.

Datum još nije određen, a kako list Danas nezvanično saznaje, postoji mogućnost da sastanku prisustvuje i predsednik Srbije Boris Tadić. Kosovski premijer Hašim Tači najavio je juče da će sporazum s Beogradom o carinskim pečatima početi da se primenjuje od 16. septembra.  Mimoza Kusari Ljilja, zamenik premijera i ministar trgovine Kosova, izjavila je juče za prištinske medije da „postoji mogućnost da prelazi na severu funkcionišu i kao granični prelaz u blizini Peći, na granici sa Crnom Gorom, gde se od prevoznika uzimaju carinska dokumenta, a vozila s robom šalju na carinski terminal u Peć radi carinjenja robe“. Predsednik Kosova Atifete Jahjaga juče je u sedištu Evropskog parlamenta u Briselu zatražila i delom dobila podršku evropskih poslanika za pritisak na pet članica EU koje ne priznaju kosovsku nezavisnost, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.  

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018