Vesti

Molotovljevi kokteli na zgradu u Kosovskoj Mitrovici

Nepoznate osobe su u petak uveče, nešto pre 23 sata, bacile dva molotovlja koktela ispred jedne od zgrada u kojoj žive Srbi u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Povređenih nema a pričinjena je materijalna šteta na lokalima u prizemlju tih zgrada i na jednom parkiranom automobilu, potvrdio je Kontakt Plus radiju regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti. Na licu mesta bili su pripadnici Kosovske policijske službe, koji su obavili uviđaj i pokrenuta istraga. Počinioci, kojih je bilo najmanje dvoje, nepoznati su. Incident se dogodio u Kolašinskoj ulici, pored puta koji vodi za mešovito srpsko-albansko selo Suvi Do i na stotinak metara od Fakulteta umetnosti i Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici. Srbi iz okolnih zgrada uznemireni zbog incidenta. Oni tvrde da se i prethodne noći desio sličan incident i da je molotovljevim koktelima jedno vozilo oštećeno.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017