Vesti

Molotovljevi kokteli na zgradu u Kosovskoj Mitrovici

Nepoznate osobe su u petak uveče, nešto pre 23 sata, bacile dva molotovlja koktela ispred jedne od zgrada u kojoj žive Srbi u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Povređenih nema a pričinjena je materijalna šteta na lokalima u prizemlju tih zgrada i na jednom parkiranom automobilu, potvrdio je Kontakt Plus radiju regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti. Na licu mesta bili su pripadnici Kosovske policijske službe, koji su obavili uviđaj i pokrenuta istraga. Počinioci, kojih je bilo najmanje dvoje, nepoznati su. Incident se dogodio u Kolašinskoj ulici, pored puta koji vodi za mešovito srpsko-albansko selo Suvi Do i na stotinak metara od Fakulteta umetnosti i Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici. Srbi iz okolnih zgrada uznemireni zbog incidenta. Oni tvrde da se i prethodne noći desio sličan incident i da je molotovljevim koktelima jedno vozilo oštećeno.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018