Vesti

M. Jakšić: Dogovor kapitulacija Beograda

Potpredsednik Skupštine zajednice opština KiM Marko Jakšić ocenio je da dogovor o carinskom pečatu i katastrima predstavlja kapitualciju Beograda, a pobedu Prištine i da je protivan Ustavu Srbije.

Jakšić smatra da dogovorom o carinskom pečatu i katastrima, postignut u Briselu, u šestoj rundi pregovora između Beograda i Prištine, Srbija odrekla državnosti nad Kosovom i Metohijom. “Carina je simbol državnosti. Nažalost, aktuelni režim Borsa Tadića je pristao da se odrekne te državnosti i potvrdio da je laž  i prevara da on nikada neće priznati nezavisno Kosovo, ali zato hoće sve atribute nezavisnog Kosova’, kazao je Jakšić KIM radiju. On je ocenio da je na ovaj način Srbija napravila još jedan važan korak u odricanju od Kosova i to zarad kandidature za članstvo u Evropskoj uniji. “Beograd se ponaša politčki bolesno, imajući u vidu da zbog ulaska u EU faktički pristaje na sve što diktati iz EU kažu’, izjavio je Jakšić. “Lično se nadam da će neka nova vlast jednostavno da poništi ove odluke, jer su one protiv Ustava i zakona, ali i dati sud o svemu što je aktuelni režim Borisa Tadića učinio protiv svoje države i srpskog naroda’.

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018