Vesti

M. Jakšić: Dogovor kapitulacija Beograda

Potpredsednik Skupštine zajednice opština KiM Marko Jakšić ocenio je da dogovor o carinskom pečatu i katastrima predstavlja kapitualciju Beograda, a pobedu Prištine i da je protivan Ustavu Srbije.

Jakšić smatra da dogovorom o carinskom pečatu i katastrima, postignut u Briselu, u šestoj rundi pregovora između Beograda i Prištine, Srbija odrekla državnosti nad Kosovom i Metohijom. “Carina je simbol državnosti. Nažalost, aktuelni režim Borsa Tadića je pristao da se odrekne te državnosti i potvrdio da je laž  i prevara da on nikada neće priznati nezavisno Kosovo, ali zato hoće sve atribute nezavisnog Kosova’, kazao je Jakšić KIM radiju. On je ocenio da je na ovaj način Srbija napravila još jedan važan korak u odricanju od Kosova i to zarad kandidature za članstvo u Evropskoj uniji. “Beograd se ponaša politčki bolesno, imajući u vidu da zbog ulaska u EU faktički pristaje na sve što diktati iz EU kažu’, izjavio je Jakšić. “Lično se nadam da će neka nova vlast jednostavno da poništi ove odluke, jer su one protiv Ustava i zakona, ali i dati sud o svemu što je aktuelni režim Borisa Tadića učinio protiv svoje države i srpskog naroda’.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017