Vesti

KFOR pojačao prisustvo u Zubinom Potok

KFOR je potvrdio da je u regionu Zubinog Potoka, pojačano je prisustvo, kao podrška EULEKS-u koji istražuje ubistvo pripadnika kosovske policije.

KFOR je pojačao prisustvo, kako bi istražitelji i pripadnici EUELKS policije mogli da obavljaju dužnost i obezbede sigurno i mirno okruženje, saopšteno je iz KFOR-a. “Već treći dan KFOR podržava EULEKS u istrazi u vezi sa kriminalnim radnjama koje su izvršene u proteklih nekoliko nedelja, kao i u potrazi za osumnjičenima koji se terete da su učestvovali u tim radnjama’, kaže se u saopštenju dostavljenom KIM radiju. “Ta podrška je usmerena na istragu vezanu za ubistvo pripadnika kosovske policije 26. jula u okolini Zubinog Potoka’, navodi se u saopštenju i dodaje da će vojnici zaštiti miroljubivo stanovništvo od počinilaca ovih kriminalnih radnji i od radikalnih elemenata koji su odgovorni za izazivanje nereda. Potraga će se nastaviti sve dok odgovorna lica ne budu izvedena pred lice pravde i time osigura vladavina prava na Kosovu, precizira se u saopštenju. EULEKS policija je uz podršku KFOR-a na području Zubinog Potoka u protekla dva dana pretresla nekoliko objekata koji su u privatnom vlasništvu u potrazi za osumnjičenim licima koja su učestvovala u ubistvu kosovskog policajca Envera Zumberija.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017